Wat doen wij? – Huisartsenpraktijk Boom en Driece – Ooltgensplaat
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Boom en Driece
Langeweg 27 3257 KC
Ooltgensplaat

Wat doen wij?

Alle werkdagen kunt in onze apotheek terecht. Wij dragen zorg voor uw medicijnen waarbij zorgvuldigheid, veiligheid en toegankelijkheid ons doel is.

Onze apotheek is Lloyd’s gecertificeerd. Dit houdt in dat de afleveringen verlopen volgens een vast  kwaliteitsprotocol. Speciale aandacht heeft medicatieveiligheid.

De assistente controleert het voorgeschreven medicijn, de dosering en de wisselwerking met uw andere medicijnen met behulp van de computer. Soms is overleg nodig met de apotheekhoudend huisarts of specialist. Alle aanpassingen worden vastgelegd in uw medicatiedossier in de computer. Met hulp van een barcodescanner wordt gecontroleerd of het juiste etiket op het juiste doosje is gekomen. Soms komen er waarschuwingsstickers op het doosje bij. U ontvangt het medicijn met uitleg over het gebruik en aanvullende informatie, ook op papier. Soms zal het afleveren van medicijnen hierdoor extra tijd vergen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Alle recepten worden dagelijks door de apotheekhoudend huisarts gecontroleerd.

Baxteren

Het baxteren van medicatie is een methode waarbij u uw medicatie in speciale zakjes krijgt aangeleverd per dagdeel.

Proactief Herhalen

Proactief herhalen is voor patiënten die chronisch medicatie gebruiken. Uw geneesmiddelen worden automatisch herhaald.

Medicatiebeoordeling

Bent u ouder dan vanaf 65 jaar en gebruikt u  vijf of meer geneesmiddelen? Dan komt u in aanmerking voor een medicatiebeoordeling.