Niet verschenen op afspraak / no show bij POH GGZ – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Boom en Driece – Ooltgensplaat
Header afbeelding
Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Boom en Driece
Langeweg 27 3257 KC
Ooltgensplaat

Terug naar overzicht

Niet verschenen op afspraak / no show bij POH GGZ

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij onze POH GGZ, Sarah, de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 januari 2023 hebben wij een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de POH GGZ wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij de praktijkondersteuner GGZ voor u gereserveerd stond had de praktijkondersteuner ook een andere patiënt kunnen helpen. Wij willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via 0187-631201 bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoogte van het ‘no-show’ tarief

Het tarief voor no-show bedraagt euro 25,-

Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Publicatiedatum: 16-01-2023